تعریف اتاق
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، موسسه‌ای غیر انتفاعی، دارای شخصیت حقوقی و با استقلال مالی است که به منظور کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصاد کشور، تبادل افکار و بیان آرا و عقاید مدیران صنعتی، معدنی، کشاورزی و بازرگانی تاسیس شده است. ساختار اصلی وکلی اتاق متشکل از هیات نمایندگان، هیات رییسه و رییس است که هر 4سال همزمان با سراسر کشور از طریق برگزاری انتخابات معرفی می‌شود و همه اعضای اتاق که دارای کارت بازرگانی یا کارت عضویت معتبر هستند می توانند در این انتخابات شرکت کنند. همچنین کادر اجرایی و سیستم اداری اتاق نیز همواره فعالیت داشته که در هشتمین دوره هیات نمایندگان این چارت از دبیرکل و 5 مدیریت تشکیل شده است.
مهمترین فعالیت های اتاق
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به عنوان مشاور سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه انجام وظیفه می‌کند و پس از تصویب قانون بهبود فضای کسب و کار که پیش نویس آن توسط اتاق ایران تهیه و به مجلس ارایه شد، جایگاه خود را از حالت مشورتی با تفویض برخی اختیارات از دولت به بخش خصوصی، به سیاستگذاری در بخش اقتصادی کشور توسعه داد. همچنین تشکیل شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سطح ملی با عضویت نمایندگان سه قوه و نمایندگان بخش خصوصی و به تبع آن تشکیل این شورا در استان ها با عضویت مدیران کل سازمان های متناظر نیز از دستاوردهای تصویب همین قانون است. این مهم بر اساس منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و پس از ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 صورت گرفت.
به طور کلی فعالیت‌ اتاق های بازرگانی کشور بسته به توان و نیروی کارشناسی موجود، متفاوت است. اصلی ترین وظیفه اتاق ها صدور و تمدید کارت عضویت و بازرگانی برای تجار و بازرگانان و صدور گواهی مبدا برای صادرات کالاهای تولید شده است. خدماتی که در حال حاضر در اتاق کرمان به اعضا ارایه می شود به شرح زیر است:
1- ارایه مشاوره‌های تخصصی به بخش دولتی در زمینه‌های مختلف اقتصادی
2-  صدور و تمدید کارت عضویت و بازرگانی
3-  صدور اسناد تجاری مانند گواهی مبدا، فرم A، معرفی به سفارتخانه ها و  اتاق های مشترک به منظور اخذ ویزا، صدور گواهی‌نامه‌ها و گواهی امضا
4- امکان ارتباط با بازرگانان و صنعتگران خارجی به منظور معرفی توانمندی‌های داخلی
5-  اعزام هیات‌های اقتصادی به خارج از کشور به منظور شناسایی بازارهای خارجی
6-  شرکت در مذاکرات با هیات های اقتصادی خارجی که در کرمان یا سایر نقاط کشور حضور می یابند.
7- ارایه خدمات صندوق ضمانت صادرات از طریق نمایندگی فعال در اتاق کرمان
8- امکان شناسایی فرصت ها، امکانات و توانمندی‌های اعضا و معرفی آنها به طرف های خارجی به صورت غیابی و بالعکس
9-  ارایه خدمات مشاوره‌ای در خصوص امور مالیاتی، تامین اجتماعی، قانون کار، قوانین بازرگانی، تجارت، گمرکی و سایر قوانین اقتصادی.
10- حضور در همایش ها، نشست ها، سمینارها، گردهمایی های اتاق ایران و سایر استان ها در جهت ارتقا دانش و آگاهی های اعضا.
11-  برگزاری دوره‌های آموزشی مورد نیاز و کمک های علمی و تخصصی در زمینه‌های اقتصادی
12- تسهیل ورود هیات ها، میهمانان و کارشناسان خارجی.
13- معرفی جهت عضویت در اتاق ها و شوراهای مشترک
14- بهره‌مندی از حضور نمایندگان کارفرمایان در هیات های تشخیص مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی، هیات حل اختلاف (وزارت کار) به منظور دفاع از حقوق اعضا
15- دفاع از حقوق اعضا در کلیه موارد اقتصادی و تجاری
16- ارایه خدمات مشاوره‌ای حقوقی و حل و فصل اختلافات تجاری، عقد قراردادها تفاهم نامه ها و مکاتبات تجاری
17- ارایه انواع خدمات و اطلاعات تجاری، صنعتی داخلی و خارجی به اعضا و پاسخگویی به نیازها و سوالات و ابهام های ناشی از قوانین، آمارها و...
18- تسهیل و حمایت حضور اعضا در نمایشگاههای بین المللی یا تخصصی خارج از کشور
19- بهره‌مندی از مشاوره‌های سرمایه‌گذاری در داخل یا خارج از کشور
20- امکان ارایه نقطه نظرات و پیشنهادات اعضا و تشکل ها به مسولان و سازمان های ذیربط
21- تسهیل و حمایت از عضویت در تشکل ها و اتحادیه هایی که زیر نظر اتاق فعالیت دارند.
22- بهره‌مندی اعضا از جوایز و یارانه های صادراتی با معرفی اتاق به سازمان صنعت، معدن و تجارت و ثبت نام اعضا در دایرکتوری الکترونیکی لوح فشرده صادرکنندگان ایران
23- دسترسی اعضا به آگهی مزایده و مناقصه ها کشوری و سایر کشورها
24- آگاه کردن اعضا از قوانین و مقررات مصوب از طریق سایت، نشریه، ایمیل، پیامک و ...
25- تسهیل استفاده از کلیه امکانات اتاق از جمله سالن، کتابخانه و مرکز مطالعات و پژوهشهای اقتصادی
26- شرکت فعال اتاق در جلسات، مجامع قانونی تصمیم سازی و تصمیم گیری استانی و کشوری (شورای برنامه ریزی و توسعه، کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری، کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی، انجمن ها و تشکل های مرتبط و ...)
27- پیگیری نحوه اجرای مقررات و دستورالعمل ها در بخش خصوصی بنا به اعلام اعضا
28- ارایه خدمات اطلاع رسانی در زمینه بازارهای بین المللی و تجارت خارج از کشور از قبیل آمارهای واردات و صادرات، بازارهای بالقوه، معرفی نمایشگاههای بین المللی و مشاوره در زمینه مجموعه قوانین و مقررات تجاری داخلی و خارجی به صورت رایگان توسط دفتر خدمات مشاوره و بازاریابی
29- ارایه سایر اطلاعات و خدمات و مشاوره های مورد نیاز فعالان اقتصادی و معتمدین و پژوهشگران استانی و کشوری ( مشاوره در امور بانکی، بیمه، حقوقی، سرمایه گذاری داخلی و خارجی، مالیات، قوانین کار و امور اجتماعی، قانون بیمه تامین اجتماعی و ...)

تعاریف
کارت بازرگانی: کارت بازرگانی، مجوزی است که به دارنده آن اعم از شخص حقیقی یا حقوقی، مستند به ماده 3 قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 4/7/1372 مجلس شورای اسلامی اجازه داده می شود که به امر صادرات و واردات بپردازد.
داشتن کارت بازرگانی در مراحل مقدماتی واردات (ثبت سفارش و گشایش اعتبار) همچنین در مرحله ترخیص کالای وارداتی ضرورت دارد و عندالمطالبه باید به مراجع ذیربط (وزارت بازرگانی، بانک مرکزی و گمرک) ارایه شود. داشتن کارت بازرگانی جهت طی تشریفات صدور کالا نیز مورد نیاز است. کارت بازرگانی را می توان به نام شخص حقیقی یا حقوقی صادر کرد. کارت بازرگانی حقیقی به نام افراد درخواست کننده و کارت بازرگانی حقوقی به نام مدیرعامل شرکت های متقاضی صادر می شود. یک فرد نمی تواند همزمان دو کارت داشته باشد، یعنی اینکه نمی تواند هم کارت بازرگانی حقیقی به نام خود داشته باشد و هم این که مدیرعامل شرکتی باشد که کارت بازرگانی داشته باشد.
گواهی مبدا: گواهی مبدا، سندی است که جهت صادر کردن کالایی به استناد اظهارنامه گمرکی توسط اتاق بازرگانی صادر می‌شود که در این گواهی موارد زیر قید می شود:
مبدا صادر کننده کالا، فرد صادرکننده، مقصد و کشوری که کالا به آن صادر می‌شود، طریقه حمل کالا، نوع، تعداد، وزن و ارزش کالا، تاریخ صدور گواهی، مهر و امضای رییس یا یکی از اعضای هیات رییسه اتاق

امروز
دیروز
این هفته
این ماه
کل بازدیدها
3100
3152
5203
40385
12375720